16-05-10

Multitasking

multitaskingTwee dingen tegelijk lukt me niet goed, na mij beroerte.

Ik kan niet lezen als ik een boterham of een snoepje eet. Ik moet ook hardop lezen anders begrijp ik het niet.

Als iemand aan het vertellen is en als ik mijn schoenen aan doe, dan kan ik het gesprek niet volgen.

Als ik werk op de computer en mijn collega begint te praten dan kan ik niet computeren en luisteren tegelijk.

Als ik autorij dan begrijp ik het nieuws op de radio niet.

Als ik boos ben of als ik stress heb dan kan ik niet goed praten, dan vind ik mijn woorden niet meer en mijn zinnen trekken op niks.

Taal is voor mij heel moeilijk, ik moet me echt hard concentreren. Ik heb nog moeite om een vergadering te volgen. Ik kijk niet graag naar een soap of een film op TV omdat ik niet goed kan volgen. Ik kan lezen maar ik moet stilletjes hardop lezen en af en toe moet ik de tekst herlezen omdat ik het niet direkt begrijp.

Mensen vinden dat vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen doen en mannen absoluut niet.  Enkele maanden geleden maakte mijn logopediste een grapje over multitasking, vermits ik niet kan 'multitasken' ben ik geen vrouw niet meer.  Nu ... Ik kan 'multitasken' hoor ... Ik kan veel dingen tegelijk doen, zoals eten koken terwijl ik groenten snij, vlees bakken terwijl ik de vaat uit de afwasmachine haal en de tafel opdek! Mijn kinderen kunnen maar één 'keukenactiviteit' tegelijk doen en ik kan veel dingen tegelijk doen! Ik kan autorijden terwijl ik een boterham opeet of wasgoed plooien terwijl ik snoep (en zo gezond is dat niet).

Dus ik kan wel multitasken! Maar in verband met taal kan ik inderdaad maar met één ding met volledige aandacht tergelijk doen.

14-05-10

Weegschaal

weegschaalZondag was het moederdag en ik kreeg een weegschaal cadeau van mijn kinderen want mijn weegschaal was kapot. Ik had ook wel een stofzuiger willen hebben want die gaat niet zo goed, en liefst zo een stofzuiger met een man erbij die hem gebruikt!?

Die nieuwe weegschaal geeft meer kilo´s aan dan ik had verwacht Wenkbrouw ophalen

Dieetgeschiedenis (jojo-effect):

Bij mijn eerst zwangerschap ben ik veel verdikt, bij mijn tweede ben ik nog meer verdikt, toen woog ik 100kg. Daarna ben ik 25 kilo vermagerd met de Weight Watchers. Toen kreeg ik mijn derde baby en kreeg ik er gratis terug 20 kilo erbij!? Nu een 6 jaar geleden ben ik beginnen sporten, het lukte niet goed om te vermageren maar ik deed het wel graag en ik kreeg meer conditie. Een beetje later ben ik toch ook naar de Weight Watchers gegaan, ik ben blijven sporten en ik ben 20 kilo vermagerd. Een drietal jaren bleef mijn gewicht stabiel, maar toen ben ik terug verdikt, elke maand wel een halve kilo erbij ... Ik bleef sporten maar ik snoepte teveel. Ik probeerde Bodystyling maar dat lukte niet goed. Dus 15 kilo dikker toen ik mijn beroerte kreeg, ik woog 90kg.

Oké ik ben dik, ik heb een pakje chips gegeten toen ik die avond een beroerte heb gekregen, ... ik vond dat het mijn schuld was. Ik deed wel veel sport (4-5u per week de laatste 5 jaren), ik deed fitness, zwemmen, soms ging ik joggen, ... Maar ik at teveel en snoepte teveel: chocolade, chips, kleurstof snoepjes, ...

Ik ben 12 kg vermagerd in 3 maanden, ik was boos op 'eten', ik wou geen frieten, chips, cakes, ...  eten. Chips, koekjes en cola zijn ongezond, bijna giftig vond ik. Ik was echt heel boos* en weende als er ongezond eten was in het ziekenhuis of in een restaurant of thuis. Ik wou geen cakes meer bakken en de kinderen deden dat zo graag.

Ik had ook minder smaak, mijn smaak was aangetast, sommige dingen (broccoli, ...) waren niet lekker.

In oktober ben ik normaler geworden, de kinderen waren blij dat ze frietjes mochten eten. En ik heb cakes gebakken, de kinderen hebben geholpen en ik heb er van gegeten. Ik at gewoon, ik snoepte een beetje. Mijn gewicht bleef stabiel.

In januari ben ik beginnen werken, ik heb een zittend beroep. In januari mocht ik terug autorijden en dus fietste ik veel minder. En elke maand komt er dus een kilo erbij. Wenkbrouw ophalen  Misschien moet ik naar de diëtist gaan?

Ik ben een beetje veranderd sinds mijn beroerte. Ik eet geen chips en drink geen cola-light meer (dat heeft dan wel geen suiker maar zo gezond is dat ook niet). Vroeger dronk ik al geen gewone cola, noch koffie en noch alcohol. Ik snoep nog, soms een beetje teveel zoals vroeger. Ik ben vegetarisch, ik eet veel groenten en fruit.**

 

*Mijn karakter is veranderd, ik reageer impulsief en emotioneel.

 

**Artikel: Goed Gevoel Kleine wijzigingen eetgedrag hebben grootste impact

13-05-10

Scheurkalender

Mijn dochter heeft een scheurkalender, elke dag worden de moppen, gezegden en spreuken gelezen. Ik lees ze zelden, ik kan ze niet goed volgen of ik begrijp ze nog niet zo goed. Ik kan ook niet alles doen, voor mij is het niet zo belangrijk, voor mijn dochter wel.

Gisteren avond las ik hardop een citaat (of wijsheid): "Slaap is de beste meditatie" op het scheurblaadje.

Mijn andere dochter zei dat ik het niet goed las, dat het "Slaap is de beste medicatie" is. Ik kan wel nog lezen hoor maar mijn dochter wou het scheurblaadje controleren, ik las het juist! En het zijn alle twee wijsheden, vind ik.

Nu, ik kan niet goed stoppen, ik doe teveel en ik denk teveel. Ik kan wel goed slapen, maar minder uren dan vroeger. Ik doe sport en dat helpt om mijn hoofd tot rust te komen en het geeft mij energie. Maar misschien heb ik meditatie nodig.

Ach, ik doe veel goede dingen (of wijsheden), ik doe sport (4-5u per week), ik drink geen koffie noch cola, ik kijk niet naar de televisie (stom hé, ik kan de programma´s niet eens goed volgen), ik drink nooit alcohol (ik drink zelf nooit wijn, het zou beter zijn om af en toe een glasje wijn te drinken, dat helpt om je bloed te verdunnen zeggen ze*), ik heb nog nooit gerookt, ...

 

*Artikel: Goed Gevoel Rode wijn beschermt brein tegen beroerte

 
 

08-05-10

Afscheid

tulpenkaart-bedanktIk ga stoppen met de logopedie. Ik heb nog een paar restverschijnselen* en daar kan ik nog mee leven.

 

Ik weet niet goed wat te schrijven,
omdat ik niet weet wat ik voel.
Ik wil gewoon zo graag bij mijn logopediste blijven!
Begrijp je wat ik bedoel?

 

Hm, wat een gedichtje en toch voel ik me zo. Ik heb precies meer een psycholoog nodig dan een logopedist. Ik moet gewoon stoppen, afscheid nemen, dat is altijd moeilijk en doet pijn.

Tja ... En ik vind weeral de woorden niet om mijn logopedist te bedanken, bedankt voor ... ja voor alles. Ik heb wel leren spreken, luisteren en begrijpen door mijn logopedist. En mijn logopedist begrijpt meestal wat ik voel. Ik ging graag naar de logopedist, een beetje te graag ... Bedankt!

*een vertraagd tempo bij het verwerken van taal