24-07-09

Logopedie

Die week ging ik naar de logopedist, eerste keer met mijn man met de auto, tweede keer fietste ik alleen (De fietsroute kende ik nog niet, ik heb Google Maps gebruikt en geprint dus het lukte, ik vond de weg!).

Ik moest me voorstellen en mijn man ook of zoiets. Ik babbelde teveel en ik begon met een zin, stopte in de helft en begon met een andere zin. Ik was heel chaotisch, denk ik.

We stelden een plan op met afspraken in de grote vakantie en ook nadien, ik moest op welke uren en welke dagen naar de logopedist gaan. Alleen woensdag namiddag wou ik niet naar de logopedist gaan omdat ik bij mijn kinderen wilde blijven. Ik wou wel fietsen naar de praktijk, alleen als ik mijn kinderen moet gaan halen van school dan gaat de logopedist mij woensdag voormiddag bezoeken. Ik vond het heel goed.

Ik vroeg het op papier (post-it) voor de dagen en de uren, ik kan niet goed volgen, uren en dagen zijn getallen en ik was in de knoei met getallen, ik kon niet goed begrijpend luisteren of de getallen waren direct verdwenen en waren niet meer terug te halen.

Ik kreeg een agenda´tje van de logopedist, ik weet niet waarom, ik kan wel plannen hoor. Ik gebruikte al wel kalenders hoor.

wabliefIk kreeg dan oefeningen, kleine artikeltjes lezen in de krant 'Wablieft', de duidelijkste krant van het land zeker? Ik vond het helemaal niet duidelijk, ik begreep er niet veel van. Dat artikel van de astronauten, waren stom. De andere artikels (de zoo, museum, ...) waren ook niet zo leuk. Zie link: http://www.wablieft.be/dekrant  Misschien interesseerde het me niet, ik las wel een interessante artikel in een tijdschriftje in de wachtkamer van een dokter over 'beroerte' dus woorden zoals cholestorol, bewegen, bloeddruk, gewicht, roken, ... heel interessant!? Ik las ook veel stukjes op internet i.v.m. beroerte, afasie, ... dat interesseerde me nu. Ik kon niet goed begrijpend lezen maar ik deed mijn best.

Omdat ik drie weken niet naar de logopedist moest (ik had een week verlof en daarna had de logopedist 2 weken verlof), kreeg ik een bundeltje oefeningen (woordvormingen, tegengestelden en synoniemen) om te oefenen.

Ik kreeg ook een cd, 'Digitaal' , via de logopedist. Digitaal is een taalprogramma voor mensen met afasie. Je kunt een CD bestellen (Digitaal met alle oefeningen en spelletjes voor maar 20 Euro, en het is heel goed!) - zie link: http://www.afasie-digitaal.nl/  Je kunt ook online downloaden (freeware) - zie link: http://www.desmidt.eu/digitaal.html

 Mails*:

Dag Afa! Logopedisten en dokters zouden toch eigenlijk geen vakantie mogen nemen, vind je niet? Gelukkig bestaan er tegenwoordig speciale computer programma’s. 18 km fietsen en dan een uur logopedie – zwaar programma heb jij. Maar zo hou je je conditie goed, en oefen je je taal. Volhouden maar! Geniet van je vakantie & laat snel veel van je horen (we kijken er allemaal naar uit, nieuws van jou te krijgen)! Groetjes, A.

Dag Afa, Je schrijven begint beter en beter te gaan, hé. Ik denk dat die telegramstijl je in het begin wel helpt om je gedachten op papier te zetten. Vlotte zinsconstructies komen later wel. Je bent heel goed verstaanbaar. Geniet nu vooral van je vakantie. Probeer alles rustig aan te doen. Eens weg van huis gaan zal goed doen aan de ganse familie. Gisteren kwamen J. en D. informeren hoe het met jou gaat. Ze sturen je veel groetjes. L. zou ook eens naar jou willen bellen. Ik heb gezegd dat je dit wel leuk zou vinden. Heel veel groetjes en tot later. Liefs, K.

 Hey jong ! Gij schrijft gewoon schitterend ! Die logopedist is ook niet rap tevreden zenne. En ge gaat uzelf wat tijd moeten geven (maar ik ken u wel, ’t moet een beetje vooruitgaan ;-). Met dat fietsen gaat ge wel wreed goei conditie krijgen, misschien moet ge maar met de fiets naar ’t werk komen binnen 4 maandjes....hihi... En misschien moet ge in de solden nog eens uikijken naar en Gore-tex fietsjasje, dan blijft ge droog en toch ademt zo’n jaske. Tof dat ge op vakantie gaat, kunnen jullie samen van elkaar genieten allemaal...’t zal deugd doen...Geniet ook van de zomervakantie die ge nu samen met de kids hebt, die schatjes zullen u wel flink helpen met de was en de plas zeker ? Ik vind die mails van u echt tof, dikke merci !!!! Tot volgende zitting, goei WE ! G.

----

Ik heb logopedie gevolgd met woensdag en donderdag. Het gaat goed. De logopedist is 3 weken in vakantie en daarom mag ik zelf oefenen met de computer (Digitaal taalprogramma met afasie). Na de vakantie met logopedist (begin 3x per uur per week (augustus) en daarna 4x per uur per week) oefenen met mij. De dokter wil 4 maanden ziekte (minstens) en 6 maanden wettelijk rijverbod. Ik wil graag rijden maar het mag niet, ik vind dat stom. Ik mag niet rijden naar school, naar de winkel, naar de sportzaal (kids) , naar het zwembad …. Brrrr … verschrikkelijk. Ik fiets ook 18 km naar de logopedist – heen (9 km) en terug (9 km), als het regent is niet leuk! Mijn e-mail duurt heel lang, ik probeer meer moeilijke zinconstructies … (de logopedist vindt van mij een telegramstijl). Ik ben ook niet goed met TV, tijdsschrift, verhalen en boeken – duurt heel moeilijk. Veel liefs, Afa

 *De mails zijn soms verkort, zoals private informatie heb ik afgeknipt of lichtjes veranderd.

De commentaren zijn gesloten.