15-07-09

Neurologie (Maatschappelijk Assistent)

De maatschappelijk assistente is mij komen bezoeken. Mijn man was erbij en mijn tante die mij bezocht, moest op de gang blijven wachten.

Ik moest geen maatschappelijke assistente hebben. Ik kan kuisen, koken en mijn kinderen verzorgen dus ik heb geen assistente nodig. Ik wou alleen een taxi-chauffeur hebben omdat ik niet mocht rijden. Ik had wel inzicht dat mijn man veel gaat moeten rijden en de kinderen hebben heel veel aktiviteiten (alle drie hebben 10 - 13u aktiviteiten per persoon per week). Ik wist dat we ruzie zullen hebben, ik deed bijna alles (75%) en mijn man deed niet veel (25%), hij had veel hobbies en mijn kinderen hun aktiviteiten zijn veel belangrijker dan mijn man zijn hobbies, vond ik en mijn man vond dat misschien niet. Dus we zullen veel ruzie maken! En ja, ik vond dat het niet eerlijk is dat ik niet mocht rijden!

Ik wou ook geen maatschappelijke assistente hebben omdat ik bijna zeker was, dat de assistente zich zou moeien. Zo een maatschappelijke assistente die zou zeggen, 'een kind mag maar één aktiviteit doen of maximum 2'. Nee dat kan ik niet.  Er bestaat zo een 'schoonmoeder syndroom', zo altijd zich moeien, awel, zo een 'maatschappelijk assistente syndroom' bestaat ook! Voor mij mogen (en moeten) mijn kinderen veel aktiviteiten doen. Ik heb niet graag dat ze teveel TV kijken en gameboy/playstation spelletjes spelen.

En ik wil zelfstandig zijn, ik wil geen maatschappelijke assistent hebben!

Deel van het verslag:

Afa heeft voornamelijk begrip- en woordvindingsstoornissen. Ze heeft weinig inzicht en verwacht dat binnenkort haar spraakproblemen zijn opgelost met logopedie. Ze maakt zich wel druk over het rijverbod. De kinderen doen allerlei aktiviteiten en reed overal met hen naartoe. Patiente probeert te begrijpen dat er een wetgeving is maar blijft telkens herhalen dat ze niet kan zonder haar auto (geen besef dat autorijden risico's met zich meebrengt). Echtgenoot is zich meer bewust van de problemen die er in de thuissituatie kunnen ontstaan owv het communicatieprobleem. Hij staat open voor begeleiding hierbij. Tijdens het gesprek op de kamer ontstaat reeds gekibbel tussen het koppel omwille van begripsstoornissen.

De commentaren zijn gesloten.