15-07-09

Neurologie (Ergotherapie)

De ergotherapist is mij een paar keer komen halen. Ze was weeral een toffe vrouw en ik vond het daar plezant.

De eerste keer moest ik met een computer werken ofzo iets, ik doe dat op mijn werk. Ik moest een half blad typen, ik zei dat ik wel vlot kan typen maar niet met 10 vingers hoor. Ik kon het, ik maakte geen fouten, zelf met hoofdletters en leestekens maar de tekst begreep ik niet. Daarna moest ik de namen en geboortedata van mijn kinderen typen, ik wist de data al, mijn geheugen werkte. Ik mocht op internet eventjes werken en toonde mijn blog.

De ergotherapist vroeg ook wat geld is en hoeveel iets kost (zoals een brood, een huis, ...). Ik kende de waarde van geld en ik kon rekenen.

De tweede keer kwam de ergotherapeut mij halen om pudding te maken. We gingen naar de keuken-kelder en ik maakte pudding en ik deed de afwas. Ik las en begreep het recept niet goed maar de pudding was gelukt. Ik wou de pudding niet hebben, dat is niet gezond zoveel suiker, grrrr ...

De derde keer kwam de ergotherapeut mij halen. Ik moest geheugenspelletjes doen - puzzels maken, opdrachten lezen en uitvoeren, zo van die dingen. Het ging vrij goed behalve begrijpend lezen was moeilijk.

Ik deed dagelijkse activiteiten (douchen, eten, ...), ik was zelfstandig en ook handig. Dus ik heb nog veel geluk, ik had alleen een taal-stoornis!

De commentaren zijn gesloten.