14-07-09

Neurologie (6)

Die laatste week in het ziekenhuis had ik elke dag een half uurtje logopedie. De ergotherapist is mij een paar keer komen halen. De maatschappelijke werkster is ook mij komen bezoeken. Ik moest ook een cardiotest doen, 24 uren mijn hartslag meten.

Mijn man wou dat ik veel naar TV moest kijken om te genezen. Nu ik vond die TV programma´s stom en ik begreep ze niet.

Ik kocht de Flair, mijn favoriete tijdschrift. Ik kon de titels wel lezen maar ik begreep de teksten niet. Uiteindelijk heb ik mijn flair in stukken geknipt. Ik heb geknipte woorden en letters op papier geplakt, en ik heb die knutselbrieven naar mijn kinderen verzonden.

Ik heb ook een kruiswoordraadsel van een ziekenhuis-tijdschrift opgelost, niet alles hoor maar een paar woorden kon ik zelf vinden. De logopedist heeft ook wel geholpen, ze vond een woord niet en heeft het aan een paar verpleegsters gevraagd en toen kwam ze de oplossing geven. Grappig, hee?!

Ik kreeg veel bezoek, familie, verre familie en vrienden van mijn man (ik heb niet veel vrienden: ik heb alleen maar collega´s en ook 'mama´s' van kinderen van de school of van de sportclub). Ik kreeg bloemen, cadeautjes en kaartjes. Ik kreeg ook bloemen van mijn werk (flower delivery).

Mijn zus, een verpleegster die in dat ziekenhuis werkt, kwam mij altijd bezoeken, voor haar shift of erna of soms bij de pauze. Mijn zus praatte ook tegen mij over mijn beroerte, ze had mijn scan gezien en 1/3 van mijn linkerkant van mijn hersenen waren beschadigd. Ze vertelde dat ik embolie / trombose in mijn hersenen had gekregen, zo bloedklonters ofzo iets en dat de dokters niet weten waarom (cryptogeen).

Mijn jongste dochter vertrok op chirokamp en ze vierde haar verjaardag op dat kamp. Ik stuurde een verjaardagskaart en mijn zus zorgde voor een doos met chokotoffs om te tracteren.

Ik kreeg ook bezoek van een verpleger en een verpleegster van de intensieve afdeling en zij vonden dat ik al veel beter ben geworden.

Ik had veel frustratie ivm niet-mogen-rijden. Mijn collega had een hart-infarct gekregen een jaar of twee geleden, ik heb naar die collega gebeld om te zien waarom hij toen wel mocht rijden en ik mocht niet. Niet eerlijk hé!

Mails van mijn werk:

Subject: Afa is in hospital - update

All, Just received a message from Afa thanking for the nice flowers and sends everybody greetings. L.

De commentaren zijn gesloten.