14-05-10

Weegschaal

weegschaalZondag was het moederdag en ik kreeg een weegschaal cadeau van mijn kinderen want mijn weegschaal was kapot. Ik had ook wel een stofzuiger willen hebben want die gaat niet zo goed, en liefst zo een stofzuiger met een man erbij die hem gebruikt!?

Die nieuwe weegschaal geeft meer kilo´s aan dan ik had verwacht Wenkbrouw ophalen

Dieetgeschiedenis (jojo-effect):

Bij mijn eerst zwangerschap ben ik veel verdikt, bij mijn tweede ben ik nog meer verdikt, toen woog ik 100kg. Daarna ben ik 25 kilo vermagerd met de Weight Watchers. Toen kreeg ik mijn derde baby en kreeg ik er gratis terug 20 kilo erbij!? Nu een 6 jaar geleden ben ik beginnen sporten, het lukte niet goed om te vermageren maar ik deed het wel graag en ik kreeg meer conditie. Een beetje later ben ik toch ook naar de Weight Watchers gegaan, ik ben blijven sporten en ik ben 20 kilo vermagerd. Een drietal jaren bleef mijn gewicht stabiel, maar toen ben ik terug verdikt, elke maand wel een halve kilo erbij ... Ik bleef sporten maar ik snoepte teveel. Ik probeerde Bodystyling maar dat lukte niet goed. Dus 15 kilo dikker toen ik mijn beroerte kreeg, ik woog 90kg.

Oké ik ben dik, ik heb een pakje chips gegeten toen ik die avond een beroerte heb gekregen, ... ik vond dat het mijn schuld was. Ik deed wel veel sport (4-5u per week de laatste 5 jaren), ik deed fitness, zwemmen, soms ging ik joggen, ... Maar ik at teveel en snoepte teveel: chocolade, chips, kleurstof snoepjes, ...

Ik ben 12 kg vermagerd in 3 maanden, ik was boos op 'eten', ik wou geen frieten, chips, cakes, ...  eten. Chips, koekjes en cola zijn ongezond, bijna giftig vond ik. Ik was echt heel boos* en weende als er ongezond eten was in het ziekenhuis of in een restaurant of thuis. Ik wou geen cakes meer bakken en de kinderen deden dat zo graag.

Ik had ook minder smaak, mijn smaak was aangetast, sommige dingen (broccoli, ...) waren niet lekker.

In oktober ben ik normaler geworden, de kinderen waren blij dat ze frietjes mochten eten. En ik heb cakes gebakken, de kinderen hebben geholpen en ik heb er van gegeten. Ik at gewoon, ik snoepte een beetje. Mijn gewicht bleef stabiel.

In januari ben ik beginnen werken, ik heb een zittend beroep. In januari mocht ik terug autorijden en dus fietste ik veel minder. En elke maand komt er dus een kilo erbij. Wenkbrouw ophalen  Misschien moet ik naar de diëtist gaan?

Ik ben een beetje veranderd sinds mijn beroerte. Ik eet geen chips en drink geen cola-light meer (dat heeft dan wel geen suiker maar zo gezond is dat ook niet). Vroeger dronk ik al geen gewone cola, noch koffie en noch alcohol. Ik snoep nog, soms een beetje teveel zoals vroeger. Ik ben vegetarisch, ik eet veel groenten en fruit.**

 

*Mijn karakter is veranderd, ik reageer impulsief en emotioneel.

 

**Artikel: Goed Gevoel Kleine wijzigingen eetgedrag hebben grootste impact

De commentaren zijn gesloten.