13-05-10

Scheurkalender

Mijn dochter heeft een scheurkalender, elke dag worden de moppen, gezegden en spreuken gelezen. Ik lees ze zelden, ik kan ze niet goed volgen of ik begrijp ze nog niet zo goed. Ik kan ook niet alles doen, voor mij is het niet zo belangrijk, voor mijn dochter wel.

Gisteren avond las ik hardop een citaat (of wijsheid): "Slaap is de beste meditatie" op het scheurblaadje.

Mijn andere dochter zei dat ik het niet goed las, dat het "Slaap is de beste medicatie" is. Ik kan wel nog lezen hoor maar mijn dochter wou het scheurblaadje controleren, ik las het juist! En het zijn alle twee wijsheden, vind ik.

Nu, ik kan niet goed stoppen, ik doe teveel en ik denk teveel. Ik kan wel goed slapen, maar minder uren dan vroeger. Ik doe sport en dat helpt om mijn hoofd tot rust te komen en het geeft mij energie. Maar misschien heb ik meditatie nodig.

Ach, ik doe veel goede dingen (of wijsheden), ik doe sport (4-5u per week), ik drink geen koffie noch cola, ik kijk niet naar de televisie (stom hé, ik kan de programma´s niet eens goed volgen), ik drink nooit alcohol (ik drink zelf nooit wijn, het zou beter zijn om af en toe een glasje wijn te drinken, dat helpt om je bloed te verdunnen zeggen ze*), ik heb nog nooit gerookt, ...

 

*Artikel: Goed Gevoel Rode wijn beschermt brein tegen beroerte

 
 

De commentaren zijn gesloten.