10-07-09

Neurologie (2)

De vierde dag kreeg ik witte boterhammen, choco en koffie als ontbijt. Ik werd boos, ik drink nooit geen koffie dat is niet gezond, choco en witte boterhammen zijn ook niet gezond. In het ziekenhuis moet je ook gezond eten anders blijf je ziek! Oké ik ben dik (obesitas staat op het verslag), ik heb een pakje chips gegeten toen ik die avond een beroerte heb gekregen, misschien heb ik een hoge bloeddruk gekregen. Sorry ik zal nooit geen chips meer eten maar kun je gezond eten geven in het ziekenhuis? Dat is toch belangrijk?*

Ik mocht me douchen, zonder toezicht! Ik mocht in de gangen wandelen en babbelen tegen mensen en verpleegsters.

Ik verhuisde naar een tweepersoonskamer. De kamergenote, een vrouw van ongeveer 90 jaar, die kruiswoordraadsels oplostte, werd naar een ander kamer verhuisd. Ik kreeg een nieuwe kamergenote, terug een vrouw van ongeveer 50 jaar maar ze sliep alleen maar en ze was bewusteloos (coma?).

Ik wilde graag thuis zijn in het weekend. Ik wou de koffers van mijn twee oudste kinderen inpakken want ze wilden naar de chirokamp gaan. Ik mocht niet van de dokter, ik vond dat heel erg en ik huilde. Ik wou echt thuis zijn en de dokter vond precies dat ik wel binnen een maand wel eens een weekend mag thuis zijn. Ik begreep dat niet zo goed, moet ik zo lang in het ziekenhuis blijven en ik mag niet op reis gaan? Ik had een paar maanden geleden een vakantiehuisje gereserveerd en dat mocht ik niet meer!*

De kinesist, een toffe vrouw kwam me onderzoeken. Ik moest dingen doen maar ik begreep niet wat de kinesist vertelde. "Breng je wijsvinger naar het puntje van je neus" zei de kinesist en ik kon die zin niet ontvangen. De kinesist nam mijn vingers en deed het voor. Zo moest ik vanalles doen, de kinesist testte mijn coordinatie en alles was inorde. Een maand later vertelde mijn moeder, dat ze toen op bezoek was en dat ik sommige zinnen niet begreep. Mijn moeder herhaalde die zin  "Breng je wijsvinger naar het puntje van je neus" nog eens en ik kon die zin nog niet ontvangen. Woord per woord kon ik die zin pas begrijpen. Erg hee?! 

De logopedist kwam me onderzoeken. Ze kwam een paar testen en oefeningen doen, en  ik vond het moeilijk. Tegengestelde woorden kon ik niet vinden. Het tegengestelde van de dag is zwart, het tegengestelde van donker is wit vond ik. Sommige dingen kon ik wel, woorden lezen gaat goed, al de dagen, al de maanden, groenten, fruit, dieren kan ik wel lezen en ik begreep die woorden al. Voor sommige woorden zoals 'wakker worden' begreep ik niet goed, het had iets te maken met slapen maar wat juist?

Ik kreeg veel bezoek, mijn ouders, mijn zus en kids, mijn man, mijn schoonmoeder en ook mijn kinderen. Mijn kleinste dochter was er bij en ik was blij dat ik haar zag en vroeg of het leuk was geweest op haar kamp. En ze vond het daar leuk! Ik kende de namen van mijn bezoekers niet meer: ´Tomsimmeke' kwam uit mijn mond toen ik mijn schoonmoeder groette, de kinderen vonden dat heel grappig.

Ik kreeg een schriftje om woorden te schrijven, dat had ik gevraagd. Ik kreeg een beetje geld en mijn gsm van mijn man! Ik was blij dat ik mijn gsm kreeg want ik wilde telefoneren en sms´en maar dat lukte wel niet zo goed. Ik kon bellen maar ik kon niet goed praten. Ik kon SMS'en sturen maar de woorden vond ik niet.

 *Mijn karakter is veranderd, ik reageer impulsief en emotioneel.

 Mails van mijn werk:

Subject: Afa is in hospital - update

Afa’s husband sent an email, saying that he is having the impression that she’s a little bit better than earlier this week. He’ll hopefully know more once he has spoken with her doctor. But it looks like it will take a very long time to fully recover …

I’ll keep you updated if I hear more news. A.

De commentaren zijn gesloten.