09-07-09

Neurologie (1)

De derde dag kreeg ik een éénspersoonskamer op de afdeling Neurologie. 

's Morgens mocht ik niet eten, ik moest nuchter zijn voor het onderzoek. Het ondezoek was niet leuk, ze staken iets in mijn keel en ik moest precies overgeven. (slokdarm echocardiogram)

Ik mocht me douchen, een verpleegster kwam toezien. Ik kreeg shampoo, ik wou mijn haar wassen want mijn haar was heel vettig en ik wou mijn tanden poetsen want ik had geen tandenborstel en tandpasta.

Mijn man kwam mijn kleding en toiletzak brengen. Ik was blij dat ik mijn kleren aan mocht doen.

Ik kreeg eten, ik vond het niet zo lekker. Ik vertelde dat ik vegetarisch ben.

Ik kreeg bezoek. Mijn zus die een verpleegster is, mijn ouders, mijn man en mijn twee oudste kinderen kwamen mij bezoeken.

Ik kreeg een blad papier en een stylo van mijn man. Ik kon niet praten, ik had woordvindingsproblemen en ik begreep niet alles. Dat blad papier hielp, de woorden die ik niet begreep vroeg ik aan mijn bezoekers om de woorden op te schrijven. Ik kon beter lezen dan luisteren. De woorden die ik direkt vergat, heb ik de woorden opgeschreven op een blad. Als ik iets wou zeggen en ik kende de woorden niet meer dan keek ik op mijn blad papier. Ik kon wel lezen! Zo kon ik al een beetje communiceren.

De commentaren zijn gesloten.