03-04-10

Huiswerk

Ja wel hoor, ik krijg huiswerk van mijn logopedist, ik moet (of mag) in een dagboek schrijven.  Dat noemt het bijhouden van een dagboek ... voor mij is dat moeilijk ... al die woorden die ik nog niet zo goed ken, het is mijn moedertaal maar omdat ik afasie heb, lijkt het voor mij een vreemde taal. Zinconstructies zijn moeilijk voor mij. Dus sorry als je dit leest, ik maak veel fouten.

9 Maanden geleden heb ik een hersenberoerte gekregen. Ik heb geen verlamming gehad. Ik kan nog altijd rekenen: een burgelijk ingenieur die een beroerte heeft gekregen die nog niet kan tellen is heel erg. Ik kan eten maken, voor mijn kinderen zorgen, opruimen en kuisen, bedden opmaken, strijken (dat doe ik niet graag) en ramen kuisen (doe ik ook niet graag)... dus ik kan al veel, ik heb heel veel geluk. Het had veel erger geweest.Knipogen

Wat kan ik niet zo goed: ik heb taalproblemen. Afasie noemt dat.

Ik kon niet goed praten, ik had woordvindingsproblemen en ik sprak met telegramstijl. Ik kon niet goed begrijpend luisteren. Ik kon wel technisch lezen maar begrijpend lezen was heel moeilijk. Ik kon technisch schrijven, mijn spelling was vrij goed maar zinconstructies maken dat lukte niet.

 Als iemand een zin zei dan kon ik die zin niet herhalen.

 Een deel van mijn data is ook uitgewist! Al mijn kinderliedjes zijn weg. Het gebedje ´Onze Vader´ en ook het Alfabet heb ik wel gevonden in mijn data (mijn hersenen dus). Raar hee!

 In het begin na de beroerte kon ik beter Engels praten dan het Nederlands. Het Nederlands was ook uitgewist.

 Ik ben veranderd ... mijn karakter is veranderd ... ik ben veel bozer, minder lief dat vroeger. Vroeger was ik misschien te lief?

 

De commentaren zijn gesloten.