31-12-09

Oud op Nieuw

Op 31 december gingen mijn kinderen koeken zingen en ik bleef thuis en deelde koeken uit aan de koekenzangertjes.

's Avonds gingen we oud op nieuw vieren bij vrienden. Zoals elk jaar was het lekker eten, praten (was nu moeilijk voor mij) en vuurwerk. We doen elk jaar een rolbeurt van 3 koppels met kinderen, volgend jaar zijn we aan de beurt. Bij het jaarwisseling werd er gekust en massaal ge-sms't ... Ik wist niet juist wat ik kon sms'en, leuke teksten die ik zelf kan verzinnen dat lukte niet ... dus dit was mijn sms ...

  ,* *,  , * *,
*  Happy *
 *.  2010 .*
   " * ,,* "   Afa

Op 1 januari, dit was weer traditioneel, gingen we 's namiddag bij mijn schoonmoeder eten samen met haar familie. Zij heeft nu vijf kleinkinderen, waarvan drie van mij ...

Gepost in Mijn verhaal | Commentaren (0) | Tags: week26, afasie

30-12-09

Zij of hij?

Woensdag kwam mijn logopediste bij mij thuis. Ik vond het al heel lang geleden, al een week geleden, ik miste haar.

Mijn logopediste vond dat ik steed fouten maakte over 'hij' en 'zij' ...

Ja in het begin zei ik stomme dingen ... 'Hey madammeke' tegen mijn zoon, ... nu ging het veel beter vond ik, maar mijn logopediste vond het niet ...

Als ik praatte over mensen dan begin ik met een hij en dan werd het zij en dan terug een hij ... en de mensen wisten niet meer over wie ik aan het praten was. Ik deed dat vroeger ook een beetje voor mijn beroerte (allemaal hij/hem). Maar nu haalde ik alles door elkaar ... hij/hem of zij/haar is dat zo belangrijk? Schriftelijk, meestal huiswerk, maakte ik geen fouten maar mondeling (gewoon babbelen) maakte ik veel fouten.

Sorry daar moet ik mee leven, denk ik ...

29-12-09

Er is echt licht hoor aan het einde van de tunnel!

Ach, de oma was weeral taxi chaufeur, mijn kids hadden weeral zwemtraining!

Ik voelde mij gevangen tussen vier muren maar ik zag het licht in de tunnel en bijna mocht ik rijden! Ik voelde mij euforisch en ik wilde iedereen bedanken! Dank u, familie, vrienden en kennissen omdat mijn kinderen en ik mee mochten rijden!

Ach, de kinderen waren het ook beu, teveel gezelschapspelletjes, teveel computeren, teveel TV kijken, teveel boeken lezen, ze wilden buiten ... iets heel leuk doen?!

Ach, we zijn er bijna!

28-12-09

Winkelen

Maandag gingen mijn kinderen naar oma. En ik? Ik ging naar Leuven met de bus.

Ik ging gewoon winkelen, nieuwe kleren kopen, ik was 12kg vermagerd van al dat fietsen, en dan naar de kapper want volgende week ga ik werken, dus dan moet ik een beetje fatsoenlijk zijn!

's Avonds ging ik met de bus terug. Ik belde naar mijn man, hij ging normaal de kinderen oppikken maar hij was ziek en thuis. Mijn schoonmoeder had mijn kinderen al afgezet. Ik had gehoopt dat mijn man  me kwam halen, de bushalte is 5 km van thuis. Je kunt wel de belbus gebruiken maar dan moet je twee uren op voorhand bellen. Dus, hij was ziek en dus pikte hij mij niet op en  ik stapte 5 km naar huis. Ach, ik vond het wel leuk, Ik had al een goede conditie!

26-12-09

Kerstdagen

Op kerstavond kwamen de schoonfamilie bij ons, ik maakte het eten, pfff, mijn man heeft wel geholpen, hoor! Op kerstdag gingen we naar mijn ouders met de hele familie. Alles ging vrij goed, geen ruzie, ik kon al tamelijk praten, maar met een groep was het soms moeilijk voor mij dan kon ik de conversatie niet goed volgen.

Op tweede kersdag was mijn man gaan jagen en wij gingen naar een optreden/theater in de parochiezaal. Het sneeuwde niet meer, de wegen waren gestrooid maar het fietspad was nog bedekt met half gesmolten sneeuw. Mijn dochter was gevallen en uiteindelijk fietsten we dan op de baan ipv het fietspad. Met de wagen rijden is veiliger dan fietsen! En ik mocht niet rijden ... pfff ... nog twee weken ... dan mag ik met de wagen rijden!!!

Het theater was heel leuk, vond ik, het ging precies over mij, ik zei soms het omgekeerde dat ik wilde zeggen ... ik wilde boven gaan en ik zei, ik ga naar beneden ... en dus hadden we regelmatig ruzie of soms vonden mijn kinderen het grappig ... Ook de ontkennende woorden 'niet' en 'geen' waren soms verkeerd, een ontkennende zin zegt het omgekeerde van een bevestigende zin. Wauw moeilijk ... begreep er niks van.

Het verhaal:  De koning Achterstevoren kruipt 's morgens klaarwakker in zijn bed en groet zijn bovendanen met een nietgemeend "tot gisteren". Samen met Koning Achterstevoren, werkvrouw Walter en de kabouters wordt het een achterstelling boordeleeg muziek en verrassingen in het koninklijk park.

24-12-09

Kerst- en Nieuwjaarsgeschenkjes

Vermits ik niet mocht rijden kocht ik kleine cadeautjes, die kunnen in mijn fietszak.

Voor mijn kinderen kocht ik leesboeken, sudoku- en kruiswoordraadselboeken voor hun leeftijd. Mijn kinderen zijn al slimmer dan ik (gewoon mijn data was weg) en ik wilde ook graag dat ze nog slimmer worden. Misschien had ik ook wel onbewust invloed van mijn logopediste gekregen, voor mij was ze een goeroe, ze voedde haar kinderen en ook haar patienten op een heel inspirerende, motiverende en educatieve manier ... Ik heb nog nooit iemand zo speciaal als haar ontmoet.Toeval bestaat niet? Misschien  geloof ik dat ik een cva heb gekregen om haar te ontmoeten? En zij vond mij ook tof...?

Vroeger gaf ik aan iedereen van de familie een mand vol met produkten, produkten met korting van mijn bedrijf. Ik deed dan niet meer mee aan de traditie want ik mocht niet rijden. Ik ging dus niet naar de company shop want ik kon mijn koffer van mijn auto niet vullen. Pech dus, mijn familie kreeg alleen maar kleine attenties. 

Bij mijn man's familie hadden we wel afgesproken om geen dure dingen meer te kopen. We hebben het zo afgesproken door ruzie vandaar.

23-12-09

Kerstvakantie tussen vier muren

Sneeuw ... ik hield niet van sneeuw. Teveel sneeuw of te glad dan werkte mijn man van thuis en ik mocht niet computeren ... en ik miste mijn fiets ... en ik miste mijn auto ...en mijn auto stond al bijna 6 maanden op de oprit (mijn auto had staking of winterslaap?)... en ik verveelde me.

 

We deden wel gezelschapspelletjes, de kids speelden soms met de sneeuw en mijn kids deden sport (mijn man, mijn schoonmoeder of een vriendin deed het transport want ik mocht niet rijden) en ik voelde mij gevangen tussen vier muren.

  

Mijn logopediste was half op verlof (veel feestjes zeker), ze kwam wel woensdag bij mij thuis om te oefenen. Ik wou liever babbelen dan oefenen. Mijn kinderen waren thuis en dus kon ik mijn eigen kwaadheid (ivm weglopen) niet uiten.

 

Woensdagnamiddag na mijn therapie en de zwemuitstapjes van mijn kids zijn we naar het treinstation gestapt (een 4 km, in de sneeuw). Ik moest echt iets buiten doen! Daar waren we 20 minuten te vroeg want het was moeilijk in te schatten hoe snel wij normaal stappen.

 

In dit station hadden ze twee spoorrails, een richting naar Aarschot en een richting naar Lier. We zaten op een bank te wachten op de trein. Aan de overkant zagen we een vrouw, ze zat op een bank met een valies en krukken. Toen stopte de trein, de vrouw stond op en stapte richting trein. Toen vertrok de trein maar we zagen dat die vrouw niet in de trein zat, ze had de trein gemist! Ze was niet goed te been en niemand hielp haar en ze kon ook niet door want er kwamen veel mensen uit de trein. Ik vond het wel erg, ik was er niet goed van. We zagen haar wanhopig bellen maar goed dat ze wel een gsm had.

 

Toen kwam onze trein. We zijn ingestapt en in Aarschot uitgestapt, normaal moesten we een ticketje in de trein kopen maar er was geen personeel. 

 

In Aarschot zijn we gaan winkelen. Mijn dochter heeft nieuwe schoenen en kousen gekregen want haar voeten waren door nat en ijskoud van onze sneeuwwandeling! We kochten ook kerstgeschenkjes.

 

Nadien heb ik mijn man gebeld om te vragen dat hij ons wilde oppikken. Hij heeft ons komen oppikken. Mijn man wou thuis eten en ik wou uit eten, ik was teveel opgesloten, en uiteindelijk met een beetje ruzie, zijn we gaan 'dineren' in een frituur. Ik voelde me al veel beter!